PODCASTIN ÄÄNITTÄMINEN JA TUOTANTO TURKU JA LÄHIALUEET

Podcastin äänittäminen voidaan toteuttaa turussa, kaarinassa, raisiossa, naantalissa, piikkiössä, paimiossa, liedossa, ruskolla tai maskussa. Tuotantojen tekeminen on mukavaa puuhaa. Kun teillä on aihe josta haluat kertoa, niin teidän ei tarvitse muuta kuin tulla paikanpäälle ja homma voi alkaa. Äänitysnappi pohjaan ja menoksi. Olen keskittynyt yritysten, yhteisöjen ja yksityishenkilöiden podcast tarpeisiin. Tarjoan ainoastaan audiopodcasteja, eli en tarjoa videomahdollisuutta. Kauttani saat podcastin teknisen toteutuksen äänityksestä podcastin editoimiseen, musiikin toteutukseen, äänilogon tuottamisen ja lopuksi valmiin tuotteen, joka on valmis julkaisuun Tässä eräs esimerkki tekemästäni kolmen jakson podcast sarjasta.https://soundcloud.com/parempaalastensuojelua

podcast tuotanto turussa ja lähialueilla.
MIelenkiintoinen aihesisältö on tärkeä podcastin tuottamisessa.

Missä podcast nauhoitus tapahtuu?

Kun olemme sopineet podcast jaksojen tekemisestä, niin teillä on kaksi vaihtoehtoa. Joko tulette tarjoamaani tilaan tai sitten minä tulen kalustoni kanssa luoksenne. Tila jota tarjoan sijaitsee omakotitalossa Ispoisten kiertotiellä tai jossain muualla. Sinne mahtuu hyvin neljä henkilöä puhumaan. Jos haluat että nauhoitus tapahtuu tiloissanne esim neuvotteluhuoneessa, niin pystytän mobiilin podcaststudion teidän tiloihinne. Monelle studioon tuleminen voi olla hieman jännittävä kokemus, siksi on tärkeää, että tila on rauhallinen kotoisa ja neutraali.

Podcast tuotannot turun alueella rennolla asenteella.
Tehdään yhdessä rennolla meiningillä.

Missä kaikkialla teet podcasteja?

Pääsen luoksenne melko lyhyelläkin aikataululla. Älä epäröi ottaa yhteyttä.

 • Turussa
 • Kaarinassa
 • Raisiossa
 • Naantalissa
 • Piikkiössä
 • Paimiossä
 • Liedossa
 • Ruskolla
 • Maskussa
Podacastin tekeminin on edullista
Tuotantokulut ovat minun kanssani maltillisia.

Mitä podcastin tekeminen maksaa?

Yksi tunnin mittainen nauhoitus turussa maksaa 250 euroa sis. alv24%. Minimiaika on yksi tunti, jossa voi ääittää pari jaksoa. Jokainen puolituntia lisää hintaa 50 eurolla. Jakson hintaan kuuluu podcastin nauhoitus ja puheiden, sekä mahdollisten musiikkien ja äänilogojen jälkityöstö, jossa podcast kootaan valmiiksi kokonaisuudeksi. Jos podcast tapahtuu turun keskusta alueen ulkopuolella, niin hintaan lisätään 100 euron maksu.

PODCASTIEN LUKUMÄÄRÄHinta alv. 24 %
Äänitys (1 tunti)250 / tunti
Äänitys (5 tuntia) tee useita jaksoja kerralla230 / tunti
Äänitys (10 tuntia) tee useita jaksoja kerralla210 / tunti

Vuokraa podcast laitteet ja tee omassa rauhassa

Kalusto vuokra menee päivätaksoituksella. Yksi päivä maksaa 250e sisältäen laitteiston tuonnin luoksesi, pystytyksen ja alkuopastuksen.

Olen nauhoittanut podcastin, mutta en osaa editoida sitä?

Ei hätää, editoin podcastisi valmiiksi kokonaisuudeksi poistaen virheet, lisäämällä mahdolliset musiikit ja äänilogot hintaan 60e/tunti.

Podcast puhujien lukumäärä?

Minulla on käytössäni neljä mikrofonia. Joten ideaali maksimimäärä on neljä puhujaa. Mutta jos on isompi porukka tulossa, niin on mahdollista jakaa yksi mikrofoni kahden puhujan kanssa. Tämä tosin ei ole niin hyvälaatuinen ratkaisu, kuin että kaikilla puhujilla olisi oma mikrofoni.

Mitä on hyvä muistaa kun tulet paikan päälle?

 • Ottakaa vettä pullossa mukaan. Mikään ei ole ikävämpää kuin se, että kesken puhetta alkaa kurkku kuivumaan ja se kuuluu myös äänitteessä.
 • Pukeudu mieluusti rentoihin vaatteisiin. On paljon mukavampaa ja rennompaa olla, kun vaatteet eivät ahdista.
 • Jos mahdollista, niin koittakaa välttää toistenne päälle puhumista. Siitä vaikeata saada selvää äänitteessä. Tämä voi olla hankalaa muistaa kun puhujat innostuvat. Mutta jos mahdollista, niin kiinnittäkää tähänkin asiaan huomiota.

Mitä jos tulee virhe tai virheitä puheessa ja kieli menee solmuun?

Tätä sinun ei tarvitse miettiä ollenkaan, nimittäin, jos tulee virhe tai ääni takeltelee yms, niin sano vaan että nyt tuli virhe, kokoa itsesi ja jatka eteenpäin. Kaikki virheet korjataan jälkityöstössä.

Podcast musiikki suunnittelu äänilogo
Suunnittelen ja toteutan podcastisi musiikin, sekä äänilogon.

Tarvitsetko räätälöityä tunnusmusiikkia

Jos haluat teen teille räätälöityä tunnusmusiikkia. Tunnusmusiikin kesto on melko lyhyt ja se sopii hyvin alku- ja loppujuonnon päälle. HInta 150e.

Äänilogo

MIeleenpainuva äänilogo erottaa sinut joukosta. Äänilogon tarkoitus on kertoa kuulijalle että nyt alkaa tuttu ohjelma. Aivot assosiovat tällaiset asiat välittömästi. Siksi äänilogo on niin tärkeä. Se on myös kestoltaan vain muutama sekunti. Äänilogon hInta on 100e

Podcastin jälkityöstö

Kun äänitys on tehty ja mahdolliset äänilogot ja musiikit ovat valittu, alkaa podcastin editointi lopulliseen kuosiinsa. Puhujien äänet muokataan soimaan mahdollisimman hyväksi. Kaikki virheet korjataan ja alku ja loppumusiikki lisätään. Äänilogo lisätään. Laitetaan podcast soimaan standardien mukaisella äänenvoimakkuudella.

Milloin podcast on kokonaan valmis julkaistavaksi?

Toimitan teille valmiin jakson jos kyseessä on yksi jakso kahdessa päivässä. Kun olen saanut jakson työstettyä, niin lataan sen teille kuunteluun, jonka jälkeen tehdään muutoksia jos on tarve ja sitten lataan lopullisen version.

Mitä sitten kun podcast on valmis. Minne sen voi ladata?

Podcast alustoja on pilvinpimein. Tässä muutama. Soundcloud on ilmainen ja ulkomaalainen hyvä vaihtoehto, loput kaksi ovat suomessa toimivia. On hyvä muistaa että ilman markkinointia hyväkin podcast vajoaa internetin pohjamutiin. Ei sitä kuuntele kuin muutama työkaveri ja pari muuta. Nyrkkisääntönä on, että kannattaa panostaa yhtä paljon rahaa podcastin markkinoimiseen, kuin sen tekemiseen menee rahaa.

Lopuksi

Podcastin tekeminen on teidän puoleltanne vaivatonta, koska teidän ei tarvitse huolehtia muusta kuin podcastin asiasisällöstä. Jos koette että haluaisitte tehdä seuraavan jakson tai useamman jakson kanssani, niin ottakaaa yhteyttä minuun sähköpostilla tai soittamalla minulle.

Lue lisää podcastin tekemisestä.

Podcastin turku
Anna minun hoitaa kaikki ns tylsät jutut, sinä saat keskittyä itse asiaan.

Lue lisää masterointipalveluista.

Lue lisää äänitysstudioturku artikkeleita.

Vieritä ylös