ÄÄNITYSPALVELUT

Haluaisitko äänittää soittimesi tai laulusi hyvillä soundeilla ja häiriöttömästi? Joskus kotisolosuhteissa äänittäessä ulkopuoliset äänet häiritsevät, tai voit äänittää vaan jonain tiettynä aikana tai laitteiden taso ei ihan riitä levylle asti. Tällöin äänittäminen kanssani on hyvä vaihtoehto.

Turku spiikin äänitys äänitysstudioturku
Mallintavat etuasteet.

Ammattimaisen äänityspalvelun edut

 • Saat aina häiriöttämän – puhtaan soundin.
 • Voimme äänittää mihin aikaan tahansa.
 • Hyvä kuulokekuuntelu ja äänitysbalanssit.
 • Saat äänittäjän ulkopuoliset korvat avuksesi.
 • Prolaitteet.
 • Saat haluamasi äänenkäsittelyn; viritys, valmiin laulusoundin teko jne…

Lue lisää äänitysstudion laitteistosta.

Studiolla on pro tason kuuntelu
Kuuntelu kunnossa.

Mitä instrumentteja studiolla voidaan äänittää?

Studion tilat on suunniteltu yhden instrumentin äänittämiseen kerralla. Rumpusettien äänittäminen tehdään yhteistyökumppanin studiolla.

Studiolla voidaan äänittää:

 • Laulu ja stemmalaulu.
 • Spiikkejä radiomainoksiin ja äänikirjoja.
 • Akustinen kitara
 • Sähkökitara
 • Basso
 • Syntikka ja sähköpiano.
 • Puhaltimet kuten; saksofoni, huilu.
 • Jousisoittimet; viulu, sello.
Soitinten äänityspalvelut turku
Saat puhtaan ja häiriöttömän soundin

Miten äänittäminen tapahtuu?

Voimme äänittää instrumentin valmiin taustan päälle tai sitten voimme äänittää biisin instrumentti kerrallaan alusta loppuun.

Instrumentin äänittäminen valmiin taustan päälle

Usein tässä tilanteessa on tehty konepohjaisesti tausta ja sen päälle halutaan äänittää akustisia instrumentteja tai luoda konepohjan päälle hieman livemäistä tunnelmaa.

Samalla tavalla kuin laulun äänittämisessä, instrumentin äänittämiseen täytyy soittajalle luoda sopiva rauha ja tunnelma, jotta soittoon saadaan hyvä svengi ja rento ote.

Usein rentous saadaan aikaa luomalla hyvä soittosoundi ja hyvä kuuntelubalanssi. Soittosoundi löytyy yleensä etsimällä luonteva soittoasento ja hyvä mikin paikka. Mikki asetellaan niin että voit soittaa ihan samalla tavalla kuin soitat normaalistikin.

Mikin asettelulla vaikutetaan siihen kuinka läheiseltä ja kokonaiselta soundi tuntuu. Etenkin akustisten instrumenttien kanssa varmistamme että instrumentin soundi ehtii aueta ennenkuin se saapuu mikkiin. Soittotila itsessään ei sisällä kaikua tai tilantuntua, sillä se on suunniteltu instrumenttien äänittämiseen kuivana.

Luurikuuntelussa soundiin lisätään kaikua ja tilaa, jotta sinun on helppo esiintyä nauhalle ja soitto kuulostaa rennolta.

Turku puheen äänittäminen äänitysstudioturku
Kahvi kuuluu studiolle.

Biisin äänittäminen instrumentti kerrallaan

Jos olet säveltänyt biisin ja haluat äänittää sen, niin voimme äänittää sen instrumentti kerrallaan.

Usein biisin äänittäminen alkaa joko kitaran tai pianoraidan äänittämisellä. Hyvän fiiliksen aikaansaamiseksi etsimme ensin yhdessä sopivan temmon biisiin. Usein luontevin tempo on se jolla olet sitä jo treenannut. Sen jälkeen teen soittamisen helpottamiseksi demorumpukompin tai percussiokompin taustaksi, pelkän klikin kanssa soittamiseen on vaikeaa saada sopivaa fiilistä aikaiseksi.

Sitten äänitämme biisiin kaikki tarvittavat raidat instrumentti kerrallaan.

Soitan itse akustista ja sähkökitaraa, bassoa ja koskettimia. Jos tarvitset apuani sovittamiseen ja soittamiseen, niin olen käytettävissäsi.

Onko studiolla lainattavia instrumentteja?

Studiolla on lainattavia instrumentteja. Käytössäsi on 61 koskettimen midi koskettimisto ja koneella tuhottomasti erilaisia instrumentteja, akustinen kitara, sähkökitara sekä sähköbasso.

soittimet web
Studiolta löytyy perussoittimia.

Mitä äänityspalvelut maksavat?

Äänitysstudioturku ei ole halpa äänitysstudio mutta hyvä äänitysstudio. Äänityspalveluiden hinta muodostuu käytetyistä tunneista. Äänittämisen aloittamiseen ja lopettamiseen kuluu aina aikaa. Kannattaa useimmiten varata 4-8 tuntia kerralla. Kuitenkin voit varata myös vaikka vain yhden tunnin session, jolloin hinta on 25e.

 • Kahden tunnin sessio maksaa 50 euroa.
 • Neljän tunnin sessio maksaa 100 euroa.
 • Sen jälkeen tulevat tunnit maksaa 20 €/h.

Raidat lähetän sähköisesti

lisää artikkeleitä äänituotanto, miksauspalvelut yms…

Muistathan että masterointi on luonnollinen jatke mitä tulee äänityspalveluihin. Äänitteesi kannattaa masteroida, jotta siitä tulisi kaupallisesti kilpailukykyinen.

Vieritä ylös