Radiomainoksen tekeminen ja radiomainonta?

Radiomainos on tärkeä markkinointikanava paikalliselle yritykselle kysy äänitysstudioturku Sasu Juntunen
Radiomainos toimii edelleen

Alueellinen radiomainonta tuottaa tulosta tänäkin päivänä. Voisiko sinunkin radiomainokset soida paikallisradiossa? Radiomainoksen tekeminen on mutkatonta täällä studiolla. Palveluni on täysin läpinäkyvää ja käyttämällä palveluani ei tarvitse arvailla, mistä ja miksi maksatte. Radiomainonta lähetysaika ostetaan erikseen muualta ja minä teen radiomainoksen. Tarjoan kiinteän pakettihinnan ja kokeneen, ammattitaitoisen palvelun. Mainoksen voit tilata kahdella eri tavalla:

KUUNTELE KAKSI RADIOMAINOS ESIMERKKIÄNI

Radiomainos tehdään yhteistyönä

Tällöin olette vaikuttamassa jokaiseen mainostuotannon jokaiseen vaiheeseen ideoiden, mielipiteiden ja päätösten muodossa.

 • Olette mukana käsikirjoituksen tekemisessä.
 • Olette mukana spiikkaajan valinnassa.
 • Olette mukana ideoimassa mainoksen lopullista äänikuvaa.
 • Tai olette mukana jossain tietyllä osa-alueella/alueilla.

Teen mainoksen Avaimet käteen – periaatteella

Tässä menetelmässä teen mainoksen alusta loppuun. Teidän täytyy kertoa minulle mainostettavasta tuotteesta ja mille kohderyhmälle tuote on tarkoitettu. Sen jälkeen teen teille mainoksen.

radiomasto web

 

Radiomainos tuotanto – mitä vaiheita radiomainoksen tuotannossa on? 

Tuotantopalaveri

Järjestämme tuotantopalaverin etänä videoyhteydellä tai puhelimessa. Yhteisen keskustelun aikana ideoimme mainoksen tyylilajin ja kokoamme alustavan käsikirjoituksen. Yleensä tuotantopalaverin jälkeen teen jo mainos ehdotuksen, jonka sitten esittelen teille. Tältä pohjalta teemme siihen muutoksia.

 

Käsikirjoitus

Muokkaamme alustavan käsikirjoituksen sopivan mittaiseksi ja lähetämme sen teille hyväksyttäväksi. Sen jälkeen keskustelemme muutostarpeista.

Spiikkaajien valinta

Valitsemme yhteistyössä sopivat mainosäänet. Monta kertaa spiikkaaja voi löytyä ihan lähipiiristä.

Toteutus

Työstän mainoksen valmiiksi käsikirjoituksen mukaan ja lähetän sen teille hyväksyttäväksi.

Toimitus

Toimitan valmiin, hyväksytyn mainoksen teille ja tarvittaessa suoraan radiokanavalle sopivassa formaatissa.

Äänilogo ja miksi yrityksesi tarvitsee sen

Ajatellaan vaikkapa McDonaldsin mainoksia. Lopussa toistuva da da da da daa da da äänilogo yhdistyy välittömästi yhtiöön, vaikkei olisi kuullut itse mainoksen alkuosaa ollenkaan. Tälläinen mieleenpainuva äänilogo onkin ehdoton juttu laittaa jokaikiseen mainokseen. Äänilogo on lyhyt, ytimekäs ja mieleenpainuva. Se on yksinkertainen, esim. vähän jopa lastenlaulumainen rallatus. Minun kauttani äänilogo maksaa 100e/kpl sis.ALV24%n.

 

Vinkkejä radiomainoksen tekoon

Pidä radiomainos simppelinä

 

 • Mainoksia satelee harva se hetki joka tuutista kuuntelijalle, sen takia on tärkeää erottua joukosta. Ole omaperäinen esim:  yhtäkkinen hiljaisuus, kova ääni missä puheensorinaa joukossa, asiakkaan tekemä persoonallinen spiikki. Hyvä keino erottua muista on musiikillinen slogan eli hyvä luritus mainoksen yhteydessä jää asiakkaan mieleen ja toimii varmasti.
 • Kirjoittaessasi mainoksen tekstiä, keskity vain mainostettavaan tuotteeseen.
 • Tähtää lyhyeen 10-20 sekunnin mainokseen, sillä siihen mahtuu jo aika paljon asiaa.
 • Mainitse mainostettava asia tai tuote vähintään kolme kertaa mainoksen aikana.

Näitä asioita kun pistetään mainokseen, niin ollaan jo hyvin pitkällä. Kun perusasiat on ensin kunnossa, niin voimme keksiä sanomaa tukevia pikkuasioita mainoksen joukkoon. Tässä järjestyksessä saadaan usein mukava lopputulos.

Äänisloganin eli jinglen tuotanto

Radiosta kuuluu taas yhä enemmän Jinglejä eli laulettuja mainoksia. Jingle jää mieleen soimaan ja auttaa asiakasta muistamaan yrityksesi.

Sinun ei tarvitse tilata jingleä muualta vaan saat sen myös minulta. Riimittelemme mainostekstin ja rakennamme siihen koukuttavan melodian. Verkostostamme löytyy muutamia innostavan soundisia laulajia esiintymään mainoksessa.

Mitä radiomainos maksaa?

Radiomainoksen hinta muodostuu itse mainoksen tuotannosta ja mainoksen ostetusta mainosajasta joko paikallisradiossa tai valtakunnallisessa kanavassa. Mainoksen tuotannon hinta on 395e/mainos (jos tulee erillinen spiikkaaja, niin hänen kulut lisätään hintaan mukaan).

Radiomainoksen hinta muodostuu

 • Mainoksen käsikirjoituksen tekeminen ja viimeistely.
 • Mainoksen äänisuunnittelu.
 • Mainoksen äänitys- ja miksaus.
 • Spiikkaajan palkkiosta.

Jinglemainosta tehdessä hintaan lisätään

 • Laulajan palkkio.
 • Musiikin sävellys- ja tuotantotyö kiinteään hintaan.

Hinta sisältää mainoksen (30 sekuntia) tuotannon pakettina: tuotantopalaverin (1-2h), käsikirjoituksen viimeistelyn, 1-2 spiikkaajaa, äänisuunnittelun, äänityksen ja miksauksen. Voimme tarvittaessa tarjota sävellystyötä ja monimutkaisempia kokonaisuuksia erikseen sovittuun hintaan.

Mitä radiomainonta sisältää?

Radiomainonta alkaa mainoksen tekemisestä radiomainokseen erikoistuneen musiikkituottajan kanssa.

Toisessa vaiheessa radiomainoksen näyttämistä varten ostetaan mainosaikaa joko paikalliselta tai valtakunnalliselta radiokanavalta.

Radiomainonnan määritelmä: Radiomainota lähetysten yhteydessä esitettävää, ääneen perustuvaa mainontaa, jolla pyritään tekemään tunnetuksi radioasemalta mainosaikaa ostaneen yrityksen tuotteita tai palveluja.

Radiomainostoimisto tässä terve!

Jos jaksoit lukea tänne asti, niin otetaan tähän loppuun kuviteltu tilanne, miten meidän yhteinen radiomainos voisi pähkinänkuoressa toteutua avaimet käteen periaatteella;
 • Otatte yhteyttä minuun ja sovitaan esim puhelinpalaveri.
 • Kartoitan millainen mainoksen tulisi olla ja juttelemme yhdessä siitä, mitä asioita mainokselta halutaan.
 • Pyydän sinua kirjoittaan muutaman lauseen, mitä haluat ehdottomasti että mainoksessa tulee tulla esiin.
 • Alan hommiin ja teen spiikit tai nauhoitan erillisen spiikkaajan. Teen taustamusiikin ja efektit.
 • Sitten käydään mainos yhdessä läpi ja tehdään tarvittavat muutokset. Tämän jälkeen mainos lähtee radiokanavalle soittoon.
 
 
 

Vieritä ylös