RÄPPIBIITIN TUOTANTO

Räp äänitysstudio

Äänitysstudioturku on räp äänitysstudio, mikä yksinkertaisuudessaan tarkoittaa sitä, että täällä käy räppäreitä äänittämässä räppejä valmiisiin biitteihin. Monet ovat kehuneet studion tunnelmaa hyväksi. Tämä johtunee pitkälti sisustusmateriaalien oivaltavasta käytöstä, joka luo huoneeseen mukavan atmosfäärin. Tanakka kuulokekuuntelu ja hyvä äänentoisto (syvistä 808 bassoista heleisiin hihatteihin) siinäpä se toimiva resepti on.

Mikä on biitti?

Biitti on musiikkitausta. jonka päälle räpätään. Jotkut käyttää ihan biiti slangisanaa. Biitin on yleensä tehnyt tuottaja joko netistä tai levyiltä ripattujen sämplejen avulla, jonka päälle ohjelmoidaan rumpurytmi. Tai sitten tuottaja soittaa/ohjelmoi softasyntetisaattoreilla äänet ja siihen sopivat rumpurytmin. Jos biitissä on tägi, se tarkoittaa sitä, että tuottaja on leimannut oman biittinsä tunnisteella, josta ennenkaikkea tunnistaa sen, että biitti kuuluu jollekin. Tägissä yleensä mainitaan kuka on biitin tuottaja.

Etsitkö riimisi arvoisia biittejä? Tuntuuko loputon kahlaaminen youtube biittiviidakossa turhauttavalta?Olet tehnyt riimejä ja nyt haluaisit tehdä omat levytyksesi ja etsit tuottajaa ja biittivelhoa. 

Biitin tuotanto tai instrumentalsin teko vaatii hyvää tajua siitä mikä toimii ja mikä ei - tutustu valmiiseen biittiin äänitysstudio turku ja Varsinais-suomi biiti
Minulla on valmiita biittejä. LUE LISÄÄ

Olen tehnyt biittejä valmiiksi ja voit mennä ostamaan ne mun biittikaupasta tai sitten voin tuottaa sinulle pohjan varten vasten riimeillesi. Lue eteenpäin molemmista vaihtoehdoista. Lue tästä hyödyllisiä studiovinkkejä, jos tulet studiolle tekemään biittiä.

Biitin ostaminen on helppoa, kuuntele ja osta:

Kustom biitin tilaaminen onnistuu näin

Valitse referenssibiisi

Biitin tuotanto alkaa siitä että voisit antaa/lähettää mulle jonkun träkin tai biitin, jossa on sinua miellyttävät soundi- ja rytmimaailmat. On tärkeää että testaat omia riimejäsi referenssibiisin päälle. Tarkkaile ehditkö vetää riimit huolellisesti ja sopiiko taustan fiilis riimien jaotukseen. Hyvänä käytäntönä on äänittää omaa riimittelyä referenssibiisin päällä ja kuunnella miten riimien rytmi istuu taustan rytmiin.

Tuotan perusbiitin

Antamasi biitin avulla tuotan sinulle perusbiitin ilman lisukkeita. Perusbiitti sisältää rummut, basson, sointutaustan sekä jonkin rytmi/riffiielementin. Jos räppi / vokaalit äänitetään kanssani, niin silloin ne äänitetään perusbiitin päälle. Lisäsoundit ja lisukkeet tehdään vasta räppiraidan jälkeen. 

Äänitämme rapin ja/tai vokaaliosuuden

Studiolla äänitämme riimit, tuplaukset ja adlibit talteen. Kuuntelemme että kaikki toimii yhteen. Musiikkituottajana osaan antaa palautetta räppi/lauluraidasta, jolloin sinun ei tarvitse yksin pähkäillä mikä toimii ja mikä ei. Saat reaaliaikaista palautetta ja yhdessä saamme tuotettua parhaan mahdollisen lopputuloksen. 

Usein räpin tai muun vokaaliosuuden äänittäminen, tuottaminen ja miksaaminen on biitin tuotannon tärkein vaihe. On tärkeää että vokaaliosuus äänitetään hyvällä mikrofonilla ja etuasteella. Minulta löytyy hyvä mikrofoni Townsend Labs Sphere L22, sekä laadukkaat UAD Apollo mikrofonietuasteet mallintavilla etuasteilla.

Lisään lisukkeet perusbiitin päälle

Vokaalien äänityksen jälkeen maustan biitin tarttuvilla lisukkeilla, jotka korostavat räpin elementtejä ja tekevät kokonaisuudesta tarttuvan. Lisukkeena toimivat usein ns. one shot samplet, joita laitetaan sopivaan kohtiin luomaan biisin tunnelmaan lisäfiilistä. One shot samplejä löytyy esim. splice palvelusta. Joskus äänitän lisukkeita mikrofonilla, jolloin saadaan aikaan uniikki sample, joita ei ole kenelläkään. Sämplen äänittämisen jälkeen mahdollisuudet käsittelemiseen ovat melkein rajattomat. MInulla on paljon työkaluja, millä voi saada aikaan mitä erikoisempia soundeja.

Biitti, tausta tai instrumentals - äänitysstudioturku tuottaja Sasu Juntunen
Tuhtia bassoa ja kirkasta yläpäätä.

Räppinauhoitus turku

räpin äänittäminen turku
Räpin äänittäminen muualta kuin Turusta onnistuu mainiosti.

Räppinauhoitus Turussa hoituu studiollani nopeasti ja vaivattomasti. Jos olet vaikka toiselta paikkakunnalta käymässä, niin miten olisi, jos kävisit vetämässä biittiin vedot ja saada itsellesi kiva muisto Turussa käymisestä. Räpin äänitys on mukavaa ja rentoa touhua. Studiossani voidaan luoda entistä enemmän rentoa tunnelmaa räpin tallennukseen himmentämällä valoja ja laittamalla vähän pyöriviä valoja päälle.

Miksaan ja masteroin kokonaisuuden

Kun kaikki tarvittavat raidat on soitettu, riimitelty ja tuotettu…on aika viimeistellä kattaus. Miksausvaiheessa teen soundista ison, iskevän ja nettiin/radioon sopivan. Teen lopuksi kaupallisen masteroinnin.

Sampleri on edelleen tärkeä osa biitin tuotantoa Sasu Juntunen
Rumpurytmi kondikseen rumpukoneella.

Minkä tyylisiä biittejä voi tilata?

Lähetä vaan referenssiträkki minulle, niin teen sinulle vastaavankuuloisen biitin. Tai sitten jos haluat, voin tehdä ihan omanlaisen biitin haluamasi toiveiden mukaan.

Mistä muualta voi etsiä biittejä

Youtubesta voi hakea esimerkiksi hakusanoilla instrumentals. instrumental rap, instrumental beat, instrumental rap beat, instumental hip hop, rapbeat, rap beat instrumental.

Beatstarsista voi hakea samoilla hakusanoilla. Airbit on myös hyvä paikka mistä voi hakea. Ja sitten ovat erilaiset facebook räppiryhmät, kuten Biitit/Taustat/Instrut Myydään/Ostetaan/Annetaan ja UG suomirap.

Lue lisää äänitysstudio ja äänituotantoartikkeleita.

Räppibiitin masterointi

Myös valmis räppibiitti vokaaleineen kannattaa ehdottomasti käyttää masteroinnin kautta. Näin varmistetaan se että biitti potkii kaiuttimista ja se on energiaa täynnä. Masterointi on edullista kauttani, vain 35e/biitti.

Vieritä ylös