MIKSAUS JA BIISIN VIIMEISTELY

Biisin miksaus ja masterointi saa hengentuotteesi kuulostamaan laadukkaalta tuotannolta ja se on valmis spotify- tai radiosoittoon. Teen sinulle hyvälaatuisen viimeistelyn biisiisi tai levyysi. Lähetä minulle raidat e-miksattavaksi netin välityksellä esim. WETRANSFER, DROPBOX tai GOOGLE DRIVE kautta tai sitten voimme miksata minun studiollani sinulle äänittämäni biisit.

äänitysstudioturku palaute miksaksesta
Tyytyväisen asiakkaan suusta.

Mitä biisin miksauspalvelu sisältää?

E-miksaus on mainio tapa saada sinun kappaleesi miksatuksi. Se mistä kummatkin osapuolet ovat kotoisin ei ole väliä, koska miksaaminen tapahtuu etänä. Lopputuote lähetetään sinulle korkealaatuisena tiedostona. Jos olet kiinnostunut e-miksaamisesta, niin tutustu tarkemmin artikkeliin, jossa e-miksausta käsitellään kokonaisvaltaisesti.

Biisin miksaaminen aloitetaan aina musiikillisen idean ymmärtämisellä. Millaista tunnelmaa soitetuilla raidoilla on yritetty tavoitella ja miten biisi saataisiin nostettua vielä ihan uusiin korkeuksiin miksauksen avulla.

Paneudun aina tarkasti biisistä tehtyyn raakaversioon. Kuuntelen tarkkaan mikä siinä jo toimii ja yritän saada sen esille. Tärkeää on olla muuttamatta niitä asioita, jotka toimii jo tosi hyvin. Yleensä onnistuneessa miksauksessa on osattu korostaa musiikissa olevia loistavia hetkiä ja kompensoida mahdollisia heikkouksia.

Miksaus sisältää yleensä seuraavat osa-alueet:

 • Rumpuraitojen miksaus.
 • Basson miksaus.
 • komppikitaroiden miksaus.
 • Koskettimien miksaus.
 • Melodiainstrumenttien miksaus.
 • Päälauluraidan miksaus.
 • Stemmalaulujen miksaus.
ETUSIVUN KUVA
Miksaus ja masterointi on tarkkaa, luovaa ja analyttistä hommaa.

Kenelle miksauspalvelu sopii?

Melkeinpä jokaisella treeniksellä on mahdollisuus äänittämiseen. Nykyään usein äänitetään biisejä treenikämpällä ja kotiolosuhteissa, mutta viimestellyn miksauksen aikaasaaminen ei enää olekkaan ihan yksinkertainen juttu. Studiollani on asianmukaiset vehkeet miksaamiseen sekä masterointiin. Musiikin ammattitasoinen miksaus vaatii laajaa osaamista, hyviä korvia sekä miksaamiseen tarkoitettua tilaa. Jos tunnistat itsesi seuraavista niin, voi olla että tarvitset ulkopuolista miksaajaa:

 • Olet äänittänyt biisin treenikämpällä, mutta oma miksaus tuntuu suttaselta eikä soi niin hyvin kuin kaupallisella äänitteellä.
 • Olet lähettämässä biisiäsi levy-yhtiölle kuunneltavaksi, eikä soundit tee sinulle oikeutusta.
 • Olet osallistumassa uuden musiikin kilpailuun (UMK) tai vastaavaan kisaan.
 • Olet saanut ja teettänyt yhden miksausversion, ja sinusta miksaajan näkemys ei toiminut ja haluat toisen näkemyksen.
 • Olet julkaisemassa omakustannetta ja tarvitset ammattimaisen miksauksen.
 • Olet pienlevy-yhtiö eikä sinulla ole isoa miksausbudjettia, mutta haluaisit silti saada kunnon lopputuloksen.
 • Olet äänittänyt kaikki raidat itse, mutta et ole lainkaan perehtynyt miksaukseen ja haluaisit saada jonkun ulkopuolisen näkemyksen miksaukseen.
sasu juntunen
Kuvassa Sasu Juntunen joka miksaa ja masteroi biisisi.
äänitysstudioturku saa hyvää palutetta.
Mukava asiakaspalaute

Miksaushinnasto, eli tästä saat osviittaa mitä miksaus maksaa

Äänitysstudioturku ei ole halpa äänitysstudio mutta paras äänitysstudio Sinulle. Mitä miksaaminen maksaa minun luonani? Useimmat miksaukset osuvat ensimmäiseen ja toiseen hintaluokkaan. Hinnastosta saat käsityksen siitä mitä koko levyn miksaus voisi maksaa. Kysy kuitenkin tarjousta, sillä koko levyn miksauksessa pystyn hyödyntämään aikaisempien biisien miksauksia. Yleensä levyn miksaaminen on n. 20-30% edullisempaa kuin erillisten biisien. MIksaushinta sisältää kaksi revisiota veloituksetta ja sen jälkeen muutokset menevät tuntihinnalla 25e/h.

AUDIORAITOJEN MÄÄRÄHinta alv. 24 %
Alle 10 raitaa130
11-40 raitaa180
40-100 raitaa230

Miksauskoulutus

Tarjoan sinulle vasta aloitteleva miksaaja, joka tahdot oppia perusasioita miksaamisesta, täsmäohjattua opetusta, jossa me kahden kesken käymme läpi käytännössä miksaamiseen liittyviä perusasioita. Ota yhteyttä ja kysy lisää. Tuntihinta 25e/h.

Masterointi ei ole salatiedettä!

Masterointi on järjestelmällistä toimintaa, jotta sinun äänitteesi kuulostaa mahdollisimman eheältä ja kilpailukykyiseltä kokonaisuudelta muiden joukossa.

 • Albumin tai kappaleen äänenlaadun parantaminen.
 • Albumin kuulostaminen yhtenäiseltä kokonaisuudelta.
 • Albumin tai yksittäisen kappaleen saattaminen jakeluvalmiiksi.

Masterointipalvelu

Palvelen sinua parhaan kykyni mukaan ja sen takia tahdon antaa sinulle täyden tyytyväisyystakuun, joka tarkoittaa sitä, että jos et ole työhön tyytyväinen, niin saat rahat takaisin.

sasujuntusenmasterointi ketju
Mm. näitä plugareita käytän masterointityössäni. Toki en kaikkia samaan aikaan.

Masterointi on kuuntelemista

Masterointi on ensi kädessä pitkälti kuuntelemista. Kuunnellaan mitä äänitteelle tulisi tehdä, jotta se istuisi mukaan radion, striimauspalveluiden, cd levyjen, kasettien ja äänilevyjen standardeihin. Minun mielestä nykyään julkaistujen äänitteiden taso on suht tasalaatuista ja erittäin hyvää. Tarkoitus onkin olla yhtä hyvä muiden joukossa, että saadaan aikaan riittävän hyvää jälkeä, mikä soi hyvin radiossa ja striimauspalveluissa yms ja mihin kaikki osapuolet ovat tyytyväisiä. Lue lisää masterointipalveluista.

Sävyt kohdilleen

Masteroinnissa eri kappaleiden tai yhden kappaleet sävyt säädetään tavalla, jolloin kaikki päätaajuusalueet soivat keskenään sopivassa suhteessa. Näin muodostuu täyteläinen, erotteleva ja kirkas kuulokuva. Kappaleiden keskinäiset äänenvoimakkuudet säädetään toisiensa kanssa sopivaan balanssiin. Masterointi on hauskaa, mutta myös tarkkuutta ja analyyttistä korvaa vaativaa työtä . Masteroija pääsee ikäänkuin sen viimeisen kuulijan paikalle, joka vielä tekee ne lopulliset muutokset äänitteeseen. Pääsee kuulemaan sen ison työn, mitä muut ovat tehneet.

Masterointi hinta

asiakas on tyytyväinen palveluun.
Hyvä asiakaspalaute.

Minulla on masterointiin hyvin yksinkertaiset hinnat. Yksi kappale maksaa 35e. Jos haluat moniraitamasteroinnin (stem masterointi), niin se maksaa 55e kappale.

Moniraitamasterointi

Stem masterointi eli moniraitamasterointi tarkoittaa kappaleen purkamista muutamiin pareihin stereoraitoja (stem tracks), jotka sitten lähetetään masteroijalle, joka näistä koostaa mahdollisimman iskevän ja hyvän kokonaisuuden. Stem masterointi herättää monenlaisia ajatuksia puolesta ja vastaan, monet masteroijat eivät tykkää ajatuksesta ollenkaan. He kokevat että miksaajan näkemykseen pitäisi luottaa, eikä vastuuta tulisi sysätä masteroijalle. Toiset masteroijat sitten taas ottavat stem masterit iloisesti vastaan ja työskentelevät niistä parhaan mahdollisen lopputuloksen.

Mikaus ja masterointi voidaan tehdä samalla kertaa Äänitysstudio Turku
Biisi kuriin sopivalla kompressiolla ja limitoinnilla.

Masterointistudio

Masterointistudio on akustoitu huolellisesti. Huoneen symmetria on kunnossa. Kaiuttimet ovat sovitettu huoneen taajuusvasteeseen. Minun masterointistudio on ITB, eli in-the-box studio, joka tarkoittaa sitä, että kaikki tapahtuu tietokoneen sisällä. En käytä siis analogisia laitteita ollenkaan. Laadukkaat UAD pluginit tuottavat ammattimaisen ja halutun lopputuloksen. Studiossa on rauhallista ja mukavaa työskennellä pitkiäkin aikoja. Lopputulos tarkistetaan neljällä eri kaiutinparilla ja kuulokkeilla. Tämä varmistaa sen, että kappaleesi soi eri kuunteluolosuhteissa mahdollisimman tasalaatuisesti.

Kuvan masterointi tuottaa hyvälaatuista kuvaa
Ihmisen korva kuulee taajuuksia tasaisimmillaan noin 85 desibelissä.

Äänenvoimakkuus kisat

Kovasti puhuttu ja debatoitu asia on jo monia vuosia vallinnut äänenvoimakkuus sodat (loudness wars). Tässä trendinä oli vuosikymmeniä sitten alkanut äänenvoimakkuustaso melko hiljaisella nykypäivän standardeihin, joka on sitten tasaiseen tahtiin kasvanut viime vuosiin saakka. Kilpailtiin siitä, kuka voi saada aikaan koviten soivan äänitteen. Mitä kovemmalla levy tai kappale soi, sitä paremmalta se kuulostaa… aina, jos vertailukohtana on vähänkin hiljempaa soiva materiaali. Tästä kovaa soimisesta on sitten tietenkin haittapuolia, mistä yksi on latistunut dynamiikka. Kun äänite lytätään lyttyyn ja tuloksena on tiiliskiven muotoista paksua suoraa ääniaaltomuotoa, niin on vaara, että äänitteestä ei saada soimaan yhtä iskevää kuin se, että annettaisiin kappaleeen hengittää. Striimauspalvelut ovat siirtyneet noudattamaan standardeja, joissa mikään kappale ei pääse ryppyilemään toiselle äänenvoimakkuuden suhteen. Kaikki kappaleet soitetaan tasaisella äänenvoimakkuudella. Nämä nykyisiä standardeja noudattavat striimausalustat ovat saaneet aikaa sen, että ollaan puhuttu niiden vihdoinkin lopettavan pitkään jatkuneet taistelut äänenvoimakkuusasioista.

Lue lisää masterointipalveluista.

Lue lisää äänitysstudioturku artikkeleita.

Vieritä ylös