Masterointi hinta

masterointi hinta mitä masterointi maksaa
Kokemus ja laitteisto vaikuttavat masterointihintaan.

Netissä näkyy eri hintaisia masterointipalveluita, joissa veloitetaan yhdestä biisistä noin 15e – 150e. Voidaankin sanoa että maksat laadusta ja osaamisesta. Korkeammalle hinnalle on hyvät perusteet, jossa masterointistudion tilat ovat optimoituja masteroinnille. Studion laitteet ovat high end tason signaalinmuokkaimia. Ja masteroijan kokemuksen tuoma iso lisäarvo tuo hintaan oman lisänsä. Voidaan sanoa myös, että kuka tekee ja missä masterointi tehdään, ovat peruste masteroinnin hinnalle. Mitä masterointi tekee?

Masterointi hinta on miksaamista edullisempi, koska masteroinnissa työskennellään stereo raidan kanssa, joka on yksinkertaisempaa kuin usean kymmenen raidan kanssa työskennellessä. Tai sitten stem masteroinnissa useamman ryhmä raidan kanssa, jolloin hintakin on korkeampi, koska joudutaan työskentelemään useamman raidan parissa. Lue stemmasteroinnista.

Masterointi hintaan vaikuttavat myös masteroitavien biisien lukumäärä ja niiden kesto. Albumihinnoista voi olla neuvotteluvaraa masteroijan kanssa riippuen masteroijasta. Usein näkee sitä että masteroijalle voi lähettää tarjouspyynnön jos masteroitavaa on isompi määrä.

mitä maksaa masterointi masterointi hinta masterointi edullinen masterointi kallis
Masterointi maksaa enemmän ja se on usein laadun tae.

Se halvin tapa – masteroi itse

Tätä ei kukaan suosittele, mutta sitä tehdään aina vain yhä enevässä määrin, joten muutava rivi tästäkin aiheesta on sanottava. Tällä tavalla säästät ne muutama kymppiä tai runsas sata euroa. Mutta kannattaako se? Masteroijalla on tuoreet korvat kuunnella äänitettäsi, ylimääräinen ammattilaisen korvapari on korvaamaton. Eli ei kannata masteroida itse. Mutta jos teet niin, niin pidä reilu tauko, niin ettet kuuntele biisiä ollenkaan ja palaa masterointiin esimerkiksi muutaman päivän päästä. Harkitse kannattaako sinun säästää tässä viimeisessä vaiheessa, kyse on kuitenkin suht pienestä summasta. Eli käytä biisisi jollain ulkopuolisella masteroijalla.

Masterointi tekee biisistäsi julkaiskelpoisen striimauspalveluihin.

Mitä tarkoittaa Musiikin masterointi?

Lue lisää musiikin masteroinnista tässä artikkelissa.

Vieritä ylös